- Written by Netwerk SaRA
Oorlogstrauma verwerk je niet alleen
Als je hier aankomt uit oorlogsgebied, heb je niet alleen een hoofd vol verschrikkingen, maar ook een immens gevoel van verlies. Van je leefwereld, je identiteit. Verbondenheid is het beste medicijn tegen depressie en posttraumatische stress. Daarom werkt Solentra vanuit de kracht die een gemeenschap biedt: familie, vrienden, hulpverleners, leraren, sportverenigingen, buren, religieuze gemeenschappen, cultuurhuizen …
Hoe ga je om met oorlogstrauma?
Nachtmerries, depressie, aanvallen van angst en agressie. Symptomen van oorlogstrauma zijn niet uniek, maken deel uit van een complex verhaal en komen vaak pas naar boven eenmaal daar mentale ruimte voor is. Hoe herken je als hulpverlener of begeleider de symptomen? En wat kan je doen? Krijg meer inzicht in trauma, online of offline, op je eigen tempo en volgens je ervaring.
Toegankelijke traumapsychologen
Iedereen heeft recht op geestelijke gezondheid, ook al vergt dat gespecialiseerde therapie. Dat is de spreidstand die de trauma- en etnotherapeuten drijft sinds het ontstaan van Solentra in 2005.
> Team, partners, vacatures en nieuws
Een cliënt aanmelden
Solentra biedt gespecialiseerde psychische zorg. Daarom is het niet mogelijk om rechtstreeks een afspraak te maken. Aanmelden kan uitsluitend door een zorg- of dienstverlener (huisarts, psychiater, psycholoog, maatschappelijk werker, CLB-medewerker …) via het online aanmeldingsformulier.
Wil je je aanmelden als cliënt? Bespreek deze optie dan met jouw directe hulpverlener die het online aanmeldingsformulier kan invullen.
> Meer info over het aanbod van Solentra vind je op de website.
Posted in In de kijker, Nieuws